Aanbieders gouden handdruk banksparen

Onderstaande banken en financiële instellingen bieden producten voor banksparen gouden handdruk:

ABN AMRO

ABN AMRO behoort tot de grootste financiële instellingen van Nederland. De bank kende rond 2007 tumultueuze tijden door overnames en de uitbraak van de kredietcrisis. Sindsdien is de Staat der Nederlanden de facto de eigenaar van ABN AMRO en is de organisatie in rustiger vaarwater gekomen. Naast bankier is ABN AMRO ook vooraanstaand verzekeraar met een breed palet van verzekeringsproducten.

Bankspaarproducten van ABN AMRO zijn Gouden Handdruk Opbouwrekening en Gouden Handdruk Leefrekening.

AEGON Bank

Met een omzet van bijna € 30 miljard en ruim 25.000 medewerkers wereldwijd is AEGON een belangrijke speler in de internationale financiële wereld. De ‘voorvaderen’ van AEGON begonnen al ruim 250 jaar geleden met verzekeren. Naast verzekeren is AEGON  ook actief op het gebied van sparen en beleggen, pensioenen en inkomen en hypotheken. Het bankspaarproduct van AEGON is AEGON Ontslagvergoeding Sparen.

Brand New Day

De oprichters van Brand New Day laten op hun website weten dat zij het willen opnemen tegen de grote verzekeraars. “Geen woekerpolis, maar koesterpolis”, zo luidt de slogan. De maatschappij zet zich af tegen de hoge kosten, die de gevestigde verzekeraars en bankiers in rekening brengen. Hoewel Brand New Day pas sinds januari 2010 actief is, had de maatschappij medio 2012 al 35.000 klanten. Het bankspaarproduct heet Brand New Day Gouden Handdrukrekening. Er wordt niet gespaard op de gouden handdruk rekening, maar er wordt belegd in beleggingsfondsen.

Delta Lloyd

De Delta Lloyd Groep is een grote financiële dienstverlener voor zowel particulieren als voor de zakelijke markt. De maatschappij is actief op het gebied van verzekeringen, vermogensbeheer en bancaire producten. Hierbij is één doel centraal gesteld: zekerheid bieden aan klanten, nu en in de toekomst. De historie van het bedrijf gaat terug tot 1807. Delta Lloyd telt ca. 5.400 medewerkers. Delta Lloyd’s bankspaarproducten heten Gouden Handdruk Banksparen en kent 2 varianten: Gouden Handdruk Oogstrekening en Gouden Handdruk Spaarrekening.

Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden heeft een geschiedenis van meer dan 170 jaar. De maatschappij is uitgegroeid –onder meer door fusies en overnamen- tot een zeer grote verzekeraar, met miljoenen klanten wereldwijd. Nagenoeg alle denkbare producten voor verzekeren, sparen, beleggen en hypotheken zijn in het portfolio van Nationale-Nederlanden opgenomen. Het bankspaarproduct van Nationale-Nederlanden heet Banksparen Ontslagvergoeding en is er in twee varianten: Opbouwrekening en Uitkeringsrekening.

OHRA Bank

OHRA werd in 1925 opgericht onder de naam Onderlinge ziekteverzekering der Hoogere RijksAmbtenaren. Intussen is OHRA uitgegroeid tot een totaalverzekeraar met een zeer breed scala van verzekeringen en bankprodukten. OHRA telt 800.000 klanten en dat zijn  niet meer alleen hogere rijksambtenaren. De maatschappij doet rechtstreeks zaken met haar klanten, dus zonder bemiddeling van een tussenpersoon. OHRA maakt deel uit van de Delta Lloyd Groep. Het bankspaarproduct van OHRA is OHRA Gouden Handdruk Opbouwrekening. Voor de uitkeringen heeft OHRA de OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening.

Rabobank

Rabobank Groep behoort tot de top 3 van de financiële instellingen in Nederland. De organisatie is in Nederland geworteld, maar heeft tal van internationale vertakkingen. Een bijzonderheid is dat Rabobank een coöperatie is, waarbij de leden invloed op het beleid van het bedrijf kunnen uitoefenen. De Rabobank Groep bestaat uit de zelfstandige lokale Rabobanken, de centrale organisatie Rabobank Nederland, aangevuld met diverse gespecialiseerde dochterondernemingen. Samen streven zij naar een duurzame economische ontwikkeling. Bankspaarproducten van Rabobank zijn Rabo Gouden Handdruk Sparen en Rabo Gouden Handdruk Uitkering.

REAAL

REAAL Bancaire Diensten maakt deel uit van het financiële concern SNS REAAL. Het concern bestrijkt het gehele financiële spectrum, waaronder beleggen en sparen, hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De geschiedenis van REAAL gaat terug tot begin vorige eeuw. Sinds begin deze eeuw groeide REAAL zeer snel, mede door overname van onder meer de verzekeraars Zürich, AXA en Zwitserleven. Hierdoor is REAAL thans één van de grootste verzekeraars van Nederland. Bankspaarproducten van REAAL zijn Gouden Handdruk OpbouwRekening en Gouden Handdruk UitkeringsRekening. REAAL biedt vaak hoge rentes op de bankspaar produkten.

RegioBank

“Een bank zonder poespas”, zo typeert RegioBank haar eigen organisatie.  RegioBank is onderdeel van SNS REAAL. RegioBank wordt gevormd door 530 zelfstandige adviseurs die over het hele land zijn verspreid. Er is dan ook meestal een RegioBank in de buurt. De vestigingen zijn laagdrempelig en de klanten hebben één vaste contactpersoon. RegioBank adviseert de financiële producten van SNS REAAL. Bankspaarproducten zijn Gouden Handdruk Opbouwrekening en Gouden Handdruk Uitkeerrekening.

  SNS REAAL Delta Lloyd ABN AMRO Rabobank Ohra Aegon Nationale Nederlanden
Opbouw banksparen Gouden Handdruk Opbouw-rekening Gouden Handdruk Oog strekening Gouden Handdruk Opbouw-rekening Gouden Handdruk Sparen Gouden Handdruk Opbouw-rekening Ontslag-vergoeding sparen Ontslag-vergoeding Opbouw-rekening
Direct uitkerend banksparen Reaal Gouden Handdruk Uitkeringsrekening Delta Lloyd Gouden Handdruk spaanrekening ABN Amro Gouden Handdruk Leefrekening

Rabobank GoudenHanddruk
Uitkering

    Nationale Nederlanden Ontslagvergoeding Uitkeringsrekening
Vergelijken Ja Ja Ja Ja Ja  Ja Ja
Variabele rente Ja Ja Ja Ja Ja  Ja Ja
Deposito Ja Ja Ja Ja Ja  Ja Ja
Beleggen Ja Ja Nee Nee Ja  Nee Nee
Geldigheidster-mijn offerte 30 dagen 0 dagen 0 dagen 0 dagen 0 dagen  0 dagen 0 dagen
Kosten openen rekening Geen Geen Geen Geen Geen  Geen Geen
Boete overhevelen deposito 1,25% van  depositobedrag per onafgemaakt jaar, maximaal 4,5% bij 10 jaar en max 9,5% bij een langere tijd 1% van bedrag per eerder gestopt jaar, maximaal 4,5% € 150,- + de contante waarde van de misgelopen rente. Verschil actuele renten en afgesproken rente + 0,25% + € 150,-.Bij geen verschil in rente minimaal 0,25% per jaar. 1% per niet volgemaakt jaar met een maximum van 4,5%. 5% bij boete een initiele looptijd van korter dan 10 jaar. 10% boete bij langere looptijd. 1% per onafgemaakt jaar met als maximum 10%.