Overgang op nabestaanden

Per januari 2010 wordt het banksparen geschikt als optie voor een stamrecht. Omdat banksparen voor stamrecht volgens de overheid te aantrekkelijk zou zijn in vergelijking tot stamrechtverzekeringen, worden een aantal voorwaarden gekoppeld aan deze optie.

Stamrechtverzekeringen kennen alleen als begunstigden de (ex-)partner en kinderen tot 30 jaar. Voor banksparen wordt dit ook toegepast, en zal dezelfde beperkte kring van begunstigden worden ingezet. Dit betekent dat bij overlijden de resterende termijnen worden toegekend aan (ex-)partner of kinderen tot 30 jaar.

Is er niemand die binnen deze kring valt, dan wordt het resterende tegoed aangemerkt als loon uit vroegere dienstbetrekking voor de erfgenamen. Dit zijn erfgenamen die buiten de eerdere genoemde beperkte kring vallen. Dit levert echter nog steeds voordeel op tegenover verzekeren: in een stamrechtverzekering komt het resterende tegoed bij overlijden ten goede van de verzekeraar indien er niemand valt binnen de kring van begunstigden.

 
Ontslagvergoeding & Transitievergoeding

Bestel het gratis boek

Ontslagvergoeding 2019

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslag-regels 2019, ontslagvergoeding en transitievergoeding.
Vraag direct aan »

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een persoonlijk, gratis en objectief advies
Lees meer »

Bezoek een lezing

2019
"Belasting besparen met uw ontslagvergoeding"
Aanmelden »