Financieel dienstverlener ‘Brand New Day’ eerste in Banksparen voor ontslagvergoedingen

Financieel dienstverlener ‘Brand New Day’ heeft onlangs  de mogelijkheid geïntroduceerd om uw ontslagvergoeding onder te brengen in een geblokkeerde bank rekening.  Zij zijn daarmee de eerste organisatie die de optie banksparen voor een ontslagvergoeding mogelijk maakt hetgeen sinds 1 januari wettelijk is toegestaan. De ontslagvergoeding kan gestort worden in een fonds, die bestaat uit een verdeling tussen aandelen en obligaties. De aandelen volgen de MSCI Wereldindex (wereldwijde aandelen index), terwijl de obligaties worden belegd in  West Europese Staatsobligaties. Deze obligaties zijn ‘inflation linked’ , wat betekent dat de waarde jaarlijks wordt aangepast aan de Europese inflatie.

Er is op dit moment alleen een uitgestelde variant beschikbaar, dit product kan dus geen maandelijkse uitkeringen verzorgen. Het product dat ‘Brand New Day’ biedt is voor klanten alleen interessant wanneer zij het geld op korte termijn niet nodig zullen hebben en bereid zijn te beleggen in aandelen en/of obligaties.  De kosten zijn relatief laag: 0,5% over de storting en 0,5% jaarlijks over het bedrag.

Hoewel ‘Brand New Day’ de eerste financiële dienstverlener is waar u de mogelijkheid heeft uw ontslagvergoeding onder te brengen, zijn zij niet verantwoordelijk voor het advies hieromtrent.  Of dit product interessant is voor uw situatie zult u bij andere adviseurs, zoals Gouden Handdrukspecialist, moeten laten beoordelen.

Gouden Handdrukspecialist adviseert u over de aanwendingsmogelijkheden met een ontslagvergoeding. Wij geven advies over stamrecht verzekering, stamrecht BV en stamrecht banksparen.

 
Ontslagvergoeding & Transitievergoeding

Bestel het gratis boek

Ontslagvergoeding 2019

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslag-regels 2019, ontslagvergoeding en transitievergoeding.
Vraag direct aan »

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een persoonlijk, gratis en objectief advies
Lees meer »

Bezoek een lezing

2019
"Belasting besparen met uw ontslagvergoeding"
Aanmelden »