Stamrecht bankspaarproducten SNS-Reaal geïntroduceerd

SNS-Reaal heeft via haar kanalen SNS-Bank, Reaal Bancaire diensten en SNS Regio-bank haar stamrecht bankspaarproducten geïntroduceerd. De bank is daarmee de eerste die het totale pakket, met zowel een uitgestelde als direct uitkerende variant, aanbiedt. ABN-AMRO was al eerder met stamrecht banksparen, maar biedt op dit moment alleen de uitgestelde variant aan.

Stamrecht banksparen met maandelijkse uitkeringen

De direct uitkerende variant van SNS-Reaal, die de naam ‘SNS-Bank Gouden Handdruk Inkomen’ meekrijgt, kent een minimale inleg van € 5.000. De minimale periode tussen de eerste en laatste uitkering wordt bepaald aan de hand van de volgende tabel:

Ouder dan Jonger dan minimale periode tussen eerste en laatste uitkering in jaren
- 25 17
25 30 14
30 35 11
35 40 8
40 45 5
45 50 4
50 55 3
55 60 2
60 - 1

De hoogte van de maandelijkse uitkeringen wordt van tevoren vastgesteld en kunt u tijdens de looptijd niet veranderen. De uitkeringen beginnen één kalendermaand na de ingangsdatum. De stamrecht bankspaarrekening hanteert een vaste rente die per jaar wordt berekend. Elke twaalf maanden wordt deze rente gestort. De hoogte van deze vaste rente is 2,5%.

SNS Gouden Handdruk: de uitgestelde variant van stamrechtbanksparen

Daarnaast biedt de SNS Reaal de ‘SNS Gouden Handdruk’ aan. Dit is de uitgestelde variant van het stamrecht banksparen. Ook hier is de minimale inleg € 5.000. De periodieke uitkeringen moeten uiterlijk beginnen als u 65 wordt. Bij de ‘SNS Gouden Handdruk’ ontvangt u een variabele rente die op dit moment 2,7% is.

Uitgestelde variant ook op basis van deposito

Ook kan (een gedeelte van) de ontslagvergoeding  worden gestort in een deposito, de ‘SNS Gouden Handdruk Deposito’. Hier wordt gebruik gemaakt van een vaste rente. De looptijd van deze deposito bedraagt minimaal 1 jaar en maximaal 10 jaar. Het ingelegde bedrag wordt aan het einde van de periode op de rekening bijgeboekt. Wanneer u voor het einde van de looptijd de deposito wenst te beëindigen zal de bank een retourrente (= boete) inhouden van 1,25% per niet volgemaakt spaarjaar. Het maximum percentage is afhankelijk van de afgesproken looptijd.

Bij overlijden betaalt de nabestaande inkomstenbelasting

Het saldo komt bovenop het inkomen van de overleden persoon in het jaar van overlijden. Dit geldt zowel voor de uitkerende als de uitgestelde variant. Daarover wordt progressief belasting ingehouden, maximaal 52 %.

Wilt u persoonlijk advies wil over stamrecht banksparen of een andere mogelijkheid voor uw ontslagvergoeding, dan kunt u hier contact met ons opnemen.

Gouden Handdrukspecialist adviseert over de verschillende mogelijkheden met een ontslagvergoeding. Gouden Handdrukspecialist kan u helpen bij het openen van een stamrecht bankspaarrekening of bij het opzetten van een Stamrecht BV.

 
Ontslagvergoeding & Transitievergoeding

Bestel het gratis boek

Ontslagvergoeding 2019

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslag-regels 2019, ontslagvergoeding en transitievergoeding.
Vraag direct aan »

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een persoonlijk, gratis en objectief advies
Lees meer »

Bezoek een lezing

2019
"Belasting besparen met uw ontslagvergoeding"
Aanmelden »