Stamrecht banksparen als eerste bij ABN-AMRO

Op 15 maart 2010 lanceerde ABN-AMRO hun stamrecht spaarrekening. ABN-AMRO is de eerste bank die het voor ontslagen werknemers mogelijk maakt de ontslagvergoeding op een uitgestelde stamrecht spaarrekening te zetten.

Gouden Handdruk opbouwrekening

ABN-AMRO noemt haar eerste bankspaarrekening 'Gouden Handdruk opbouwrekening' en biedt de uitgestelde variant aan. Het product is bedoeld voor werknemers die de ontslagvergoeding voorlopig niet nodig hebben. De ontslagenen kunnen een variabele rente van 2,8% tegemoet zien. Het minimale bedrag moet €10.000 bedragen. Mocht de klant op een moment besluiten het bedrag over te boeken naar een andere bank of verzekeraar dan worden €150 aan kosten in rekening gebracht. Vanaf het derde kwartaal komt er een vergelijkbare stamrechtbankspaarrekening bij ABN-AMRO, maar dan met vaste rente. Mocht de klant de rekening met de variabele rente willen overzetten naar eentje met een vaste rente dan kan dit kosteloos gebeuren.     

Stamrecht bankspaar produkten  

Financieel dienstverlener ‘Brand New Day’ was de eerste aanbieder en op korte termijn komt ook SNS-bank met een stamrecht spaarrekening. Vanaf het derde kwartaal zal ABN-AMRO ook een direct uitkerende variant introduceren. 

Wilt u een advies ontvangen over een stamrecht rekening of een andere mogelijkheid, dan kunt u hier contact met ons opnemen.

Gouden Handdrukspecialist adviseert over de mogelijkheden met een ontslagvergoeding. Gouden Handdrukspecialist kan een stamrecht spaarrekening of verzekering voor u afsluiten of een stamrecht BV oprichten.

Zie voor meer informatie ook de pagina voor het vergelijken van aanbieders van stamrecht banksparen.

.

 
Ontslagvergoeding & Transitievergoeding

Bestel het gratis boek

Ontslagvergoeding 2019

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslag-regels 2019, ontslagvergoeding en transitievergoeding.
Vraag direct aan »

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een persoonlijk, gratis en objectief advies
Lees meer »

Bezoek een lezing

2019
"Belasting besparen met uw ontslagvergoeding"
Aanmelden »