Stamrecht banksparen interview Financieel Dagblad met Gouden Handdruk specialist

Het stamrecht banksparen zit in de lift. SNS-Reaal, ABN AMRO en Brand New Day kwamen al eerder met bankspaar producten voor stamrecht en de verwachting is dat Delta Lloyd, Ohra en Rabobank voor de zomer hun producten introduceren. Directeur Marius Winter van Gouden Handdruk specialist wordt geïnterviewd in het Financieele Dagblad.

Veel vragen over stamrecht bankspaar producten

Het artikel in het Financieele Dagblad meldt dat SNS-Reaal  inmiddels al honderden aanvragen heeft ontvangen voor hun verschillende stamrecht bankspaar producten. “Dat kan in de tienduizenden euro’s per aanvraag lopen” zegt een woordvoerder. ABN-AMRO geeft aan al tientallen aanvragen te hebben gehad voor hun producten. Delta Lloyd, Ohra en Rabobank laten weten druk bezig te zijn met het ontwikkelen van stamrecht bankspaar producten. Marius Winter van Gouden Handdruk specialist geeft aan dat stamrecht banksparen inderdaad ‘hot’ is. Zijn adviesbureau krijgt over dit onderwerp alleen al zo’n 35 telefoontjes per dag.

Stamrecht banksparen geschikt voor specifieke doelgroep

Volgens SNS-Reaal en ABN-AMRO zijn vooral de door de crisis ontstane ontslagen de reden dat er zo veel interesse is in stamrecht banksparen. Ook zou de woekerpolisaffaire er aan hebben bij gedragen dat klanten liever sparen dan verzekeren. Marius Winter stipt in het artikel een nadeel aan van stamrecht banksparen. 'Stel dat je je gouden handdruk per direct maandelijks laat uitkeren en je krijgt vier maanden na je ontslag weer een baan. Dan kun je die uitkering niet stopzetten. Bij een verzekering is dat wel mogelijk' aldus Marius Winter. 

Stamrecht banksparen is wettelijk mogelijk sinds 1 januari 2010. ABN-AMRO was de eerste bank die een stamrecht bankspaar rekening aanbood. Zij bieden op dit moment alleen de uitgestelde variant aan. SNS Reaal biedt zowel de direct uitkerende variant als de uitgestelde variant aan.

Het gehele artikel is hier te vinden.

Gouden Handdrukspecialist adviseert over de verschillende mogelijkheden van een ontslagvergoeding. Gouden Handdrukspecialist kan u helpen bij het openen van een stamrecht bankspaarrekening of bij het opzetten van een Stamrecht BV.

Wilt u persoonlijk advies over stamrecht banksparen of een andere mogelijkheid voor uw ontslagvergoeding, dan kunt u contact met ons opnemen voor een persoonlijk adviesgesprek stamrecht.

 

 
Ontslagvergoeding & Transitievergoeding

Bestel het gratis boek

Ontslagvergoeding 2019

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslag-regels 2019, ontslagvergoeding en transitievergoeding.
Vraag direct aan »

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een persoonlijk, gratis en objectief advies
Lees meer »

Bezoek een lezing

2019
"Belasting besparen met uw ontslagvergoeding"
Aanmelden »