Stamrecht banksparen in het nieuws

Het was al langer bekend dat het stamrecht banksparen in de lift zit. SNS Reaal en ABN-AMRO introduceerden hun stamrecht bankspaar producten al eerder en binnenkort zet Rabobank hun product in de markt. Later zullen ook Delta Lloyd en Ohra volgen. Het Algemeen Dagblad (AD) besteedt aandacht aan het stamrecht banksparen.

De opmars van het stamrecht banksparen

Het artikel stipt de opmars van het banksparen aan en zet de verschillende stamrecht bankspaar aanbieders uiteen. SNS-Reaal claimt al honderden aanvragen te hebben voor hun product.  Deze vorm van banksparen is niet gratis zegt Jochem Kessens, beheerder van banksparen-nu.nl :  “Als banken 2,5% rente betalen voor het gestorte kapitaal, maken ze daar zonder veel risico 2% procent rendement op. En als ze met het geld mogen beleggen komen er ook weer extra kosten om de hoek kijken die minder transparant zijn dan die van de huidige verzekeringsproducten.” Kessens maakt vergelijkingen tussen bankspaarproducten. Deze vergelijkingen zijn ook op deze site te vinden, onder het kopje vergelijkingen.

Banksparen is een product met zekerheid

Zowel Kessens als Hendrik Smetsers, hoofd marketing SNS Bank, geven aan dat de commotie rond de woekerpolisaffaire het banksparen gestimuleerd heeft. Smetsers: “Mensen hebben een voorkeur voor producten met zekerheid. Banksparen past daarbij. Ik denk dat 30 procent van hypotheken en pensioenproducten op basis van banksparen wordt verkocht en dat percentage zal de komende twee jaar volgens onderzoeksbureau IG&H oplopen tot 50 procent. Dat zijn deels nieuwe toepassingen, maar er worden dit jaar natuurlijk ook minder verzekeringen verkocht.” Smetsers waagt zich niet aan de vergelijking tussen stamrecht banksparen en stamrecht verzekeren: “Het is appels met peren vergelijken, omdat het ook niet dezelfde producten met dezelfde voorwaarden zijn.“

Rabobank stelt stamrecht banksparen voorlopig uit

Nadat SNS Reaal en ABN-AMRO hun producten in de markt gezet hebben, zullen voor de zomer andere banken volgen. Rabobank zou 1 april 2010 beginnen met hun stamrecht bankspaar product, maar stelde deze lancering uit. Zodra meer bekend is zullen wij u informeren op deze website.

Wilt u persoonlijk advies over stamrecht banksparen of een andere mogelijkheid voor uw gouden handdruk, dan kunt u hier contact met ons opnemen.

Gouden Handdruk specialist adviseert over de verschillende mogelijkheden met een ontslagvergoeding. Gouden Handdruk specialist kan u helpen bij het openen van een stamrecht bankspaarrekening of bij het opzetten van een Stamrecht BV.

 

 

 

 
Ontslagvergoeding & Transitievergoeding

Bestel het gratis boek

Ontslagvergoeding 2019

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslag-regels 2019, ontslagvergoeding en transitievergoeding.
Vraag direct aan »

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een persoonlijk, gratis en objectief advies
Lees meer »

Bezoek een lezing

2019
"Belasting besparen met uw ontslagvergoeding"
Aanmelden »