OHRA introduceert stamrecht Gouden Handdruk Opbouwrekening

Sinds 1 januari 2010 is het mogelijk om ontslagvergoedingen onder te brengen in een stamrecht bankspaarrekening. De eerste aanbieders zetten hun stamrecht bankspaarproducten al eerder in de markt, nu heeft ook OHRA (onderdeel van Delta Lloyd) haar product gelanceerd. De verzekeringsmaatschappij noemt haar stamrecht bankproduct ‘Gouden Handdruk Opbouwrekening’.

Uitkeringen gaan in wanneer u wilt

De ‘Gouden Handdruk Opbouwrekening’ is op dit moment alleen de spaarvariant, later dit jaar komt OHRA met de uitkerende variant. De rekeninghouder kan zowel sparen als beleggen, of een combinatie van beide. Over het saldo wordt een variabele rente gerekend op basis van de actuele rentestand. De actuele rente is 2,4%.

Stamrecht kapitaal langer vastzetten in een deposito

Ook kan de gouden handdruk tegen een vaste rente worden vastgezet in een deposito. De ontslagvergoeding wordt voor een langere periode tegen een vooraf afgesproken rente vastgezet. U kunt bij deze optie het bedrag vastzetten voor een periode van 1 tot en met 30 jaar. Wanneer de klant dat wil kan deze de ontslagvergoeding overhevelen naar een andere stamrecht bankspaaroptie. Financieel dienstverlener ’Brand New Day’ was de eerste aanbieder van het stamrechtbanksparen. Daarna volgden ABN – AMRO, SNS Reaal en Rabobank. Pas geleden maakte Delta Lloyd (moedermaatschappij van Ohra) bekend dat zij hun stamrecht bankspaarproduct 31 mei 2010 in de markt zetten.  

Wilt u een advies ontvangen over een stamrecht bankspaarrekening of een andere optie, dan kunt u hier contact met ons opnemen.

Gouden Handdruk Specialist adviseert over de mogelijkheden met een gouden handdruk. Gouden Handdruk Specialist kan een stamrecht bankspaarrekening of verzekering voor u afsluiten of een stamrecht BV voor u oprichten.

Vraag het Stamrecht 2010 boekje aan

 
Ontslagvergoeding & Transitievergoeding

Bestel het gratis boek

Ontslagvergoeding 2019

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslag-regels 2019, ontslagvergoeding en transitievergoeding.
Vraag direct aan »

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een persoonlijk, gratis en objectief advies
Lees meer »

Bezoek een lezing

2019
"Belasting besparen met uw ontslagvergoeding"
Aanmelden »