Overstappen naar stamrecht banksparen?

Momenteel hebben veel aanbieders stamrecht bankspaarproducten in de markt gezet. De laatste tijd komen er bij Gouden Handdruk Specialist veel vragen van mensen die willen weten of ze hun stamrecht verzekering kunnen overhevelen naar een stamrecht bankspaarrekening.

 Sinds 1 januari 2010 is het wettelijk mogelijk om de ontslagvergoeding te storten op een geblokkeerde bankspaarrekening. Financieel dienstverlener Brand New Day was de eerste aanbieder van het stamrecht banksparen. Daarna volgden ABN-AMRO, OHRA, Rabobank en SNS-Reaal met hun stamrecht bankspaarproducten. Op korte termijn komt Delta Lloyd. De overheid heeft deze mogelijkheid gecreëerd zodat mensen meer keuzes hebben met hun ontslagvergoeding. Het was ook de bedoeling dat mensen makkelijk kunnen overstappen van de ene stamrecht optie naar de andere maar door een fout in de wet is dat op dit moment nog niet mogelijk. Tot de fout is hersteld moet u naar een bevoegd belastinginspecteur om toestemming te krijgen voor de overstap. Een ander probleem is dat er momenteel geen vrijwaringsverklaringformulieren bestaan van verzekeraars naar banken toe (en omgekeerd).

Afkoopkosten van stamrecht polis kunnen aanzienlijk zijn

Bij een afkoop van een polis kunt u worden geconfronteerd met afkoopposten. Wanneer u van een stamrecht verzekering naar een stamrecht bankspaarrekening wilt overstappen is het verstandig dat u zich laat adviseren. De kosten in een stamrecht bankspaarrekening kunnen lager uitvallen dan bij een stamrecht verzekering, echter u moet rekening houden met afkoopkosten. 

Gouden Handdruk Specialist kan u adviseren. Vraag een persoonlijk adviesgesprek stamrecht aan.

 
Ontslagvergoeding & Transitievergoeding

Bestel het gratis boek

Ontslagvergoeding 2019

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslag-regels 2019, ontslagvergoeding en transitievergoeding.
Vraag direct aan »

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een persoonlijk, gratis en objectief advies
Lees meer »

Bezoek een lezing

2019
"Belasting besparen met uw ontslagvergoeding"
Aanmelden »