ABN AMRO introduceert stamrecht banksparen: uitkerende variant

ABN Amro heeft haar aanbod in stamrecht banksparen uitgebreid met de direct uitkerende variant, de ABN AMRO Gouden Handdruk Leefrekening. ABN AMRO had al een uitgestelde variant in het assortiment stamrecht banksparen.

Hoogte van de uitkering & uitkeringsfrequentie

Bij het starten met ABN Amro stamrecht banksparen heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen

  1. Een gelijkblijvende uitkering gedurende de gehele looptijd
  2. Een uitkering waarbij u eerst een laag en daarna een hoog bedrag ontvangt of andersom.

Bij de tweede variant kunt u de hoogte van uw uitkering laten aansluiten op andere inkomstenbronnen, zoals een WW uitkering.  Ontvangt u bijvoorbeeld de eerste periode een WW uitkering, dan kunt u ervoor kiezen om een lagere uitkering uit stamrecht banksparen te ontvangen. Na het aflopen van uw WW periode kan uw uitkering uit het stamrecht banksparen hoger zijn. Daarnaast kunt u kiezen voor een uitkering per: maand, kwartaal of (half) jaar.

Stamrecht uitkeringen wijzigen tijdens looptijd is niet mogelijk

U kunt tijdens de looptijd geen wijzigingen aanbrengen in de hoogte van de uitkering en de uitkeringsfrequentie. Vindt u bijvoorbeeld een nieuwe baan, dan kunt u de uitkering niet stopzetten. Hierdoor loopt u het risico in een hogere belastingschijf te vallen.

Inleg mag alleen afkomstig zijn van een ontslagvergoeding van de werkgever

Bij de Gouden Handdruk Leefrekening is het niet mogelijk om een ontslagvergoeding in te brengen vanuit een bestaande gouden handdrukverzekering. Het is ook niet mogelijk om een bestaande stamrecht bankrekening van een andere bank over te sluiten naar de Gouden Handdruk Leefrekening van ABN AMRO. Waarschijnlijk is het ook niet mogelijk om vanuit een stamrecht BV een storting te doen in ABN AMRO stamrecht banksparen.

Kosten per uitkering

Per uitbetaling wordt € 2,20 aan uitkeringskosten in rekening gebracht. Bij een maandelijkse uitkering betaalt u dus per jaar € 26,40 aan uitkeringskosten. Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op uw bruto periodieke uitkering.

 
Ontslagvergoeding & Transitievergoeding

Bestel het gratis boek

Ontslagvergoeding 2019

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslag-regels 2019, ontslagvergoeding en transitievergoeding.
Vraag direct aan »

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een persoonlijk, gratis en objectief advies
Lees meer »

Bezoek een lezing

2019
"Belasting besparen met uw ontslagvergoeding"
Aanmelden »