Gouden handdruk banksparen bij Aegon

Het is mogelijk om een gouden handdruk bij ontslag te storten op een geblokkeerde bankspaarrekening van verzekeraar Aegon. De meeste aanbieders van gouden handdruk banksparen zijn banken. Financieel adviseurs zoals Gouden Handdruk Specialist kunnen de verschillende aanbieders op een rij zetten en vergelijken.
De gouden handdruk wordt door de werkgever gestort op de bankspaarrekening van Aegon en zal daarna bruto renderen. Aegon heeft twee varianten: de eerste is de variabele bankspaarrekening, dit betekent dat uw gouden handdruk bruto zal renderen tegen een variabele rente. U kunt op elk moment overgaan tot uitkeren via een uitkerende gouden handdruk verzekering. De tweede variant is de deposito variant, dit betekent dat de gouden handdruk voor een bepaalde tijd wordt weggezet tegen een vaste rente. Als de looptijd van de deposito is afgelopen kunt u er voor kiezen om het bedrag periodiek te laten uitkeren, u kunt er ook voor kiezen om de gouden handdruk nog een keer vast te zetten. Aegon heeft op dit moment nog geen uitkerende bankspaarrekening, als u er voor kiest om te gaan uitkeren dan moet u een gouden handdruk verzekering afsluiten.
De rente die Aegon hanteert is marktconform. De rente voor de variabele bankspaarrekening staat op dit moment op 2,65%. Deze rente is variabel, dat betekent dat Aegon op elk gewenst moment de rente kan wijzigen. Voor de deposito’s is de hoogte van de rente afhankelijk van de looptijd. Bij een looptijd van 1 jaar staat de rente op 1,9 %. De maximale rente die Aegon hanteert is 3,6 % bij een looptijd van 9 jaar. U kunt hier de verschillende aanbieders van bankspaarproducten vergelijken.
Door de gouden handdruk te storten op een geblokkeerde bankspaarrekening van Aegon hoeft u niet direct belasting te betalen. Vaak zal het belastingpercentage lager liggen als u maandelijks laat uitkeren. Omdat de gouden handdruk door uw werkgever  bruto wordt gestort op de bankspaarrekening en daar blijft renderen zult u uiteindelijk meer rendement behalen over uw gouden handdruk. Gouden Handdruk Specialist kan u adviseren over alle mogelijkheden. Klik hier voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek.

 
Ontslagvergoeding & Transitievergoeding

Bestel het gratis boek

Ontslagvergoeding 2019

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslag-regels 2019, ontslagvergoeding en transitievergoeding.
Vraag direct aan »

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een persoonlijk, gratis en objectief advies
Lees meer »

Bezoek een lezing

2019
"Belasting besparen met uw ontslagvergoeding"
Aanmelden »